Splošni pogoji

Splošni pogoji poslovanja

Splošni pogoji spletne trgovine Mokedajček so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

S spletno trgovino Mokedajček (v nadaljevanju »trgovina«) upravlja podjetje Milan Zdešar s.p., V Radno 31, 1351 Brezovica, matična št. 3333434, davčna št. SI31182933 (v nadaljevanju »ponudnik«).

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje, pravice in obveznosti uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in kupcem.

Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila).

Dostopnost informacij

(povzetek zakonodaje)
Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:

 • identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
 • kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta/telefon),
 • bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
 • dostopnost artiklov (vsak artikel ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
 • pogoje dostave artiklov (način, kraj in rok dostave),
 • vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza. Vse cene so izražene v Evrih (EUR),
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo artikla,
 • pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Splošni pogoji so veljavni na vseh straneh spletne trgovine in pričnejo veljati s trenutkom, ko vstopite vanjo. Pridržujemo si pravico do kakršnihkoli sprememb, delnih ali v celoti, kateregakoli dela splošnih pogojev brez posebne najave. Spremembe veljajo od trenutka objave.

Ne zavezujemo se za pravilnost in popolnost podatkov na straneh elektronske trgovine, niti se ne zavezujemo za pravilnost in popolnost tekstovnega, slikovnega gradiva. Fotografija in dejanski izgled artikla se lahko razlikujeta. Pridržujemo si pravico, da za določen ali nedoločen čas omejimo ali popolnoma ustavimo prodajo nekaterih ali celo vseh izdelkov, omejimo ali popolnoma ustavimo dostop do strani spletne trgovine, ali drugače omejimo ali ustavimo poslovanje spletne trgovine.

 

Ne prevzemamo nikakršne odgovornosti za kakršnokoli okvaro vaše strojne ali programske opreme zaradi obiska in operiranja s stranmi spletne trgovine ali za kakršnokoli škodo v zvezi z izdelki kupljenimi v spletni trgovini.

S potrditvijo naročila se vsak kupec strinja s pogoji poslovanja in uporabe.

 

Postopek nakupa in dobavni roki


Naročilo nakupa se sklepa v slovenskem jeziku in je zavezujoče za kupca in ponudnika.

Za izdelke, ki so na strani, je praviloma rok dobave označen. Dobava: 3-5 dni pomeni, da izdelek prejmete v 3-5 delavnih dnevih. Pridružujemo si pravico do odstopa od izvedbe naročila, v primerih, da naročenih izdelkov ni na zalogi in je pri vnosu zalog prišlo do tehnične ali druge napake. Do delnega ali popolnega odstopa od naročila lahko pride tudi v primeru, da je prišlo do očitne napake v ceniku ali pa naročilnica ni bila izpolnjena v skladu s splošnimi pogoji.


Pred nakupom določenega izdelka morate najprej želeni izdelek dodati v košarico. To storite s klikom na gumb "V košarico". Ko je artikel v košarici, Vas aplikacija obvesti o količini ter vrednosti nakupa.

V kolikor želite nadaljevati s postopkom in izbrane artikle naročiti, kliknite "Naroči". Če želite prekiniti oz. stornirati naročilo, kliknite "Odstrani - X". V primeru, da želite popraviti naročilo, kliknite na ikono izdelka v košarici na desni strani zaslona.

V nadaljevanju, v spletni obrazec, vpišite vse potrebne podatke, katere potrebujemo v zvezi z naročilom blaga. Prosimo, bodite natančni pri vpisovanju podatkov. Polja označena z zvezdico (*) morajo biti obvezno izpolnjena, sicer naročila ne boste mogli oddati. Med drugim morate na tem mestu določiti tudi način dostave. Izberete lahko opcijo "Dostavna služba"  ali osebni prevzem.

Na tej točki Vas aplikacija obvesti o skupnem znesku nakupa ter stroškom dostave. Še enkrat preverite naročilo ter pravilnost Vaših oddanih podatkov, artiklov, ki jih boste naročili, če so njihove barve pravilne, ipd. ter zaključite postopek naročanja s klikom na gumb "Naroči".

Na Vaš e-mail boste prejeli obvestilo o Vašem nakupu, ki je obenem tudi potrdilo, da smo Vaše naročilo prejeli. Prosimo, da ponovno preverite ali je naročilo pravilno in ustreza Vašim željam ter nas o morebitnih napakah nemudoma obvestite. Na e-naslov vam bomo poslali ponudbo za plačilo naročenih izdelkov, ko bomo prejeli vaše plačilo bomo naročeno blago odposlali. Ko bo Vaše naročilo izvedeno in odposlano Vas bomo po e-pošti obvestili. Pogodba o nakupu naročenih artiklov med kupcem in prodajalcem je na tej stopnji sklenjena.


Za nakup se ni potrebno registrirati!

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:

 • z nakazilom na račun upravitelja Milan Zdešar s.p. (po ponudbi / predračunu), možno je le plačilo v enkratnem znesku, do plačila celotne kupnine so izdelki last podjetja Milan Zdešar s.p.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju, z razčlenjenimi stroški in navodili, kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, če je to potrebno in mogoče.

Kupoprodajna pogodba (naročilo) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in kupcu dostopna v vsakem trenutku.

Prednaročila se plačajo vnaprej. Blago je dostavljeno v dogovorjenem času. Pridružujemo si pravico, da se časovni rok podaljša, zaradi tehničnih ali drugih napak v postopku. V tem primeru se zavezujemo, da bomo naročnika ustrezno obvestili. Prosimo vas, da nas obvestite, če niste prejeli nobenega obvestila z naše strani in so od nakupa pretekli več kot 3-je delovni dnevi.

Naročilo in cene

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko ponudnik kupcu pošlje prvo elektronsko sporočilo o potrditvi njegovega naročila. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji dokončni in veljajo tako za ponudnika kot za kupca.

Kupoprodajna pogodba (t.j. prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Vse cene so izražene v EUR (Evrih). Cene veljajo v trenutku potrditve naročila (zaključitve nakupa). Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.
V primeru, da se cena artikla tekom obdelave naročila spremeni, bo prodajalec kupca o tem obvestil. Prodajalec bo po svojih najboljših močeh skušal v vsakem primeru kupcu zagotoviti nižjo ceno oz. ponuditi ustrezno rešitev, ki bo šla v obojestransko zadovoljstvo.

DDV je že vračunan v ceno.

Dostava

V Mokedajček spletni trgovini naročeno blago Vam lahko pošljemo na želen naslov po pošti ali pa ga lahko osebno prevzamete na sedežu našega podjetja.

V primeru pošiljanja blaga po pošti nosi stroške dostave kupec, razen v primerih, ko je to izrecno označeno ("brezplačna dostava"). Stroški dostave so obračunani po veljavnem ceniku Pošte Slovenija.

Strošek dostave je odvisen od tipa ter količine naročenega blaga. O natančni višini stroškov dostave Vas aplikacija obvesti samodejno, takoj ko v spletnem obrazcu izberete opcijo "dostavna služba" torej ste o strošku dostave obveščeni še preden oddate naročilo.

Ponudnik bo blago oziroma storitev dostavil v dogovorjenem roku, ki je do 3 - 5 dni za izdelke na zalogi. Poleg zneska nakupa, dodamo tudi strošek dostave. Ko je naročeno blago odposlano, kupca o tem obvestimo po elektronski pošti. V primeru, da kupec želi prevzeti blago na sedežu podjetja, stroška dostave ne dodamo. Končna dostava je odvisna od ponudnika poštnih storitev - običajno en do dva delovna dneva po oddaji naročila. Usluge dostave nam opravlja Pošta Slovenije ali dostavna služba GLS.

Ponudnik se bo trudil, da naročeno blago odpošlje čim prej, v primeru, da je naročnik izbral plačilo po predračunu, pa bo izdelek poslan po prejemu nakazila na TRR.
Ponudnik si pridržuje pravico, da blago pošlje tudi kasneje, o čemer bo kupec obveščen preko elektronske pošte, pri čemer mu pripada pravica, da od pogodbe odstopi.

Ob prejemu dostavljenega blaga boste prejeli tudi originalni račun z vsemi podatki in v skladu s pogoji prodaje, objavljenimi na tej strani in potrjenimi ob oddaji naročila.

Ponudnik ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje embalaže. Kupec naj prejeto blago pregleda takoj in ob morebitnih poškodbah takoj kontaktira ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Postopek nakupa

 1. Izbira izdelka

Na spletni strani www.mokedajcek.si izberete izdelek, ki ga želite kupiti, nato pa ga lahko v košarico dodate tako, da kliknete na gumb "V košarico". S klikom na gumb vas povezava ponese v košarico, kjer lahko opravite postopek plačila, če pa želite z nakupovanjem nadaljevati pa to lahko storite s klikom na gumb "Spletna trgovina". Pri dodajanju nadaljnjih izdelkov v košarico s pomočjo gumba v košarico se vam bo vsakič odprla vsebina košarice. Če želite nakup zaključiti v košarici pritisnete gumb "Naroči".

1.1. Odstranitev izdelka

V primeru, da si med nakupovanjem premislite in želite izdelek iz košarice odstraniti, lahko to storite na zelo preprost način. V desnem zgornjem kotu pritisnete na ikono košarice in pod njo se vam bo zvrstil seznam izdelkov v košarici. Pri vsakem izdelku pa je napis "x". S pritiskom na ta napis se bo izdelek odstranil iz košarice.

 1. Blagajna

2.1 Podatki o plačilu

V naslednjem koraku je potrebno izbrati način plačila.

 • Plačilo s predračunom na TRR
  Pri izbiri plačila s predračunom enostavno sledite postopku nakupa s klikom na gumb "Naroči". V nadaljevanju nakupa boste, na vaš e-mail prejeli podatke za nakazilo na TRR.

Sedaj vas čaka le še zahvala za nakup!

Postopek obveščanja o nakupu

Ko kupec odda naročilo, na elektronski naslov prejme povzetek naročila. V primer plačila prek predračuna, je naročilo sprejeto v obdelavo, ko je prejeto plačilo.

Kupec je prav tako obveščen, ko je bilo njegovo naročilo odposlano.

Vračilo blaga in reklamacije

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov ali po kakšnem drugem komunikacijskem kanalu nedvomno sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Za odstop od pogodbe se šteje tudi vračilo izdelka brez obrazložitve.

Kupec mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od pogodbe podjetju vrniti blago. Kupec vrne blago na naslov: Milan Zdešar s.p., V Radno 31, 1351 Brezovica pri Ljubljani, Slovenija. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposredni strošek vračila blaga.

Kupec mora artikel vrniti ponudniku nepoškodovan in v nespremenjeni količini in v originalni embalaži, razen če je artikel uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec.

Kupec ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bo ponudnik opravili takoj, ko je to mogoče , najkasneje pa v 30 dneh po odstopu od pogodbe ob predpostavki da je kupec blago vrnil ponudniku.

Varnost

Mokedajček uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil. Uporabljamo 128-bitni SSL certifikat, ki ga je izdala za to pooblaščena organizacija.

 

Varnost osebnih podatkov

Ponudnik se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika. Ponudnik bo osebne podatke uporabil izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, ponudb, računov) in ostalo potrebno komunikacijo.

Uporabnikovi podatki v nobenem primeru ne bodo predani nepooblaščenim osebam.

Odveza odgovornosti

Ponudnik se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih straneh. Kljub temu, pa se lahko lastnosti artiklov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da ponudnik ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo ponudnik kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od naročila ali zamenjavo naročenega artikla.

Čeprav se ponudnik trudi zagotoviti natančne fotografije prodajnih artiklov, je potrebno vse fotografije jemati kot simbolične. Fotografije ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Ponudnik ima možnost odstopa od pogodbe s stranko le, če se ugotovi očitna napaka (46. člen OZ). Kot očitno napako se opredeli bistvene lastnosti predmeta in vse zmote, ki se po običajih v prometu ali po namenu strank štejejo za odločilne ter jih ponudnik v primeru vednosti ne bi potrdil oziroma sklenil pogodbe. To vključuje tudi očitne napake v ceni.

Ponudnik si pridržuje pravico, da pogoje poslovanja spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega opozorila.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti.

Pritožba se lahko odda preko e-poštnega naslova info@mokedajcek.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

 

Želimo vam obilo prijetnih in ugodnih nakupov!

Poisčite nas na FB
OBISČITE NAS
Mokedajček
V Radno
Brezovica pri Ljubljani